Home Nyheder Badelande ved kysterne kan ende halvtomme

Badelande ved kysterne kan ende halvtomme

0
SHARE
Søndervig Feriepark.
Søndervig Feriepark.

Ti store byggeprojekter vil tiltrække 1,7 millioner ekstra overnattende gæster hvert år, forventer de kommuner, som ekstraordinært har fået lov til at opføre badelande, ferielejligheder og hoteller ved kysterne.

”Jeg har set på flere af projekterne, som jeg mener har alt for optimistiske forventninger”, siger professor og centerleder ved Center for Landdistriktsforskning Anne-Mette Hjalager til BT ifølge avisen.dk.

I deres ansøgninger til regeringen har kommunerne angivet, hvor mange turister de forventer, projekterne vil tiltrække, men af gode grunde har de ikke kunnet taget højde for de andre projekter, der dengang endnu ikke var godkendt.

Ved Søndervig skal Nordens største badeland opføres, på Møn skal bygges et vandland i ti etager, og også på Nordals bliver der opført et vandland. De tre projekter forventer 1,6 millioner overnatninger.

”Jeg kan godt tvivle på, om projekterne kan tiltrække så mange nye turister”, siger Lene Feldthus Andersen, direktør i Regional- og Turismeforskning og påpeger, at tyske turister især søger naturoplevelser.

Professor i turisme ved Syddansk Universitet Janne Liburd mener ikke, at regeringen har undersøgt markedet tilstrækkeligt grundigt: ”Vi risikerer at stå i en situation om måske allerede tre eller fem år med nogle halvtomme markante bygninger i vores smukke kystområder”.

Det var daværende miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen, som præsenterede de ti projekter i efteråret.