Home Nyheder Ønsker flytning af Københavns Havn igen

Ønsker flytning af Københavns Havn igen

0
SHARE

Det er kun et par år siden, man flyttede Københavns Havn for at give plads til kontorhuse og attraktive boliger langs kajerne. Tanken er, at en byudvikling af Nordhavnen skal indbringe staten, midler til at finansiere indskudet i Metro Cityringen.

“Derfor ønsker vi undersøgt, om det er realistisk og økonomisk forsvarligt at satse på Prøvestenen som den fremtidige storhavn i København – i kombination med en havnetunnel mellem fastlandet og Amager,” siger transportordfører Kristian Pihl Lorentzen (V) til Berlingske Tidende.

Forslaget bakkes op af et flertal i Folketinget. Nu vil Venstre lave en screeningsundersøgelse af, om containerhavnen kan flyttes. Undersøgelsen består af overordnede og skønsmæssige beregninger, som vil være afgørende for, om der skal arbejdes videre med planerne.

Transportminister Flemming Hansen (K) støtter screeningsundersøgelsen, men er skeptisk over for, om forslaget kan gennemføres.

De Radikale kalder forslaget for en klar vision, der er værd at undersøge.

“Det er svært at gennemskue, om det kan bære. Men visionen har et klart perspektiv, og derfor synes vi, det er interessant at få idéen screenet,” siger den radikale transportordfører Martin Lidegaard til Berlingske Tidende.

Havnedirektør Per Schmidt forventer, at alle faciliteter og planer, som havnen ligger inde med, helt naturligt indgår i de eventuelle flytteplaner.

Skrevet af