Home Nyheder Anerkendelse af årets krydstogtsæson

Anerkendelse af årets krydstogtsæson

0
SHARE

På onsdag kl. 12 lægger sæsonens sidste krydstogtskib, Marco Polo, til på Langelinie. Sidste anløb er skib nr. 304, hvoraf de 135 har haft turnaround i København. I år har 530.000 turister besøgt byen med et krydstogt.

 

”Næste år har vi allerede 361 anmeldte anløb, hvilket giver byen en meromsætning på over 1 mia. kr. Og tendensen er både flere og større skibe med flere passagerer, der giver os andre udfordringer end tidligere. Vi sætter alle sejl til for at bevare positionen som Nordeuropas førende krydstogtdestination”, siger Ole Andersen formand for Cruise Copenhagen Network og salgs- og marketingdirektør i Wonderful Copenhagen.

Den store vækst lægger øget pres på byens aktører. Københavns Havn mærker det stigende pres, men tager situationen roligt.

 

”Vi er godt forberedt på de mange nye skibe og løser det stigende antal opgaver sammen med vores samarbejdspartnere, skibsagenter og bureauer, der arrangerer ture rundt i regionen”, siger Arnt Møller Pedersen, general manager, Copenhagen Malmö Port. ”Vi ser også frem til at kunne imødekomme den fortsatte vækst, når vi i 2013 åbner op for vores nye krydstogtfaciliteter i Nordhavnen, der fremover sammen med Langelinie vil blive de foretrukne anløbssteder”.

Krydstogtsegmentet har efterhånden nået en størrelse, der svarer til en større københavnerbegivenhed pr. weekend. 15 – 45.000 turister gæster København via vandvejen hver weekend i højsæsonen. Og de forventer oplevelser, der kan konkurrere med Østersøens andre destinationer.

 

Som en værdig afrunding på sæson 2010 er København netop blevet tildelt World Travel Award. Både i kategorierne ‘Europas bedste destination’ og ‘Europas bedste havn’ løb København af med sejren.

Skrevet af Flemming Juul