Home Nyheder Air Force One skal skiftes ud

Air Force One skal skiftes ud

1
SHARE

airforceoneUSAs luftvåben har bedt flyproducenterne om tilbud på to nye kæmpefly, der skal erstatte præsidentflyet, Air Force One.

Den berømte blåhvide Boeing 747-200 er ved at være for gammel og slidt. Det har blandt andre fløjet præsidenterne Barack Obama, George W. Bush og Bill Clinton til Københavns Lufthavn, skriver dr.dk.

De to identiske nuværende fly blev taget i brug i begyndelsen af 1990erne, og deres udløbsdato nærmer sig, skriver Dayton Business Journal.

Fly-producenter, der mener at kunne levere fly til USAs præsident, kan henvende sig inden den 9. oktober. De nye fly skal leveres i 2021, så Obama, hvis embedsperiode slutter i januar 2017, planlægger for sine efterfølgere.

I udbudsmaterialet hedder det, at det skal være et fly på en fire motorers widebody kommerciel platform, som opfylder særlige krav til kraft, passagerer, sikkerhed og rækkevidde.

Det betyder reelt, at kun Boeing og Airbus kan levere. Imidlertid ventes Airbus ikke at byde, skriver Bloomberg, som har forhørt sig hos den amerikanske afdeling af Airbus.

Det betyder, at Boeing ligner den eneste seriøse byder.

1 COMMENT

  1. Det er jo ikke flyet der hedder Airforce One, men den Amerikanske præsident´s call sign når han går om bord i et hvilket som helst fly

Comments are closed.