Home Nyheder Afbestillinger til klimatopmødet

Afbestillinger til klimatopmødet

0
SHARE

Det er Udenrigsministeriet, som foreløbigt har afbestilt 20.000 på hotelovernatninger for deltagerne i FNs klimatopmøde i Bella Center til december, fordi tilmeldingstallet af udlændinge er lavere end ventet, skriver businss.dk.

 

Alligevel regner ministeriet fortsat med, at der vil komme mellem 12.000 og 15.000 deltagere til topmødet. Afbestillingerne betyder en reduktion fra optimistiske 120.000 til mere realistiske 100.000 overnatninger, hvilket reducerer hotellernes omsætning med omkring 40 mio. kr.

 

Hoteldirektør Karim Nielsen fra Radisson SAS Scandinavia fortæller, at ministeriet har afbestilt 10% af sine bookede værelser fordi de skal afbestilles senest en måned inden topmødet, hvis ikke ministeriet skal betale den fulde pris for værelserne.

 

Direktør Dorte Krak fra Arp-Hansen Hotel Group fortæller, at man har modtaget afbestilling på 5% af reservationerne. 80% af kædens 2.200 værelser i København er udlejet under topmødet og hun venter, at der bliver bhov for alle de værelser, det er muligt at skaffe, når mødet finder sted i december.

 

Skrevet af Flemming Juul