Home Nyheder Aalborg vinder 13 KL-konferencer

Aalborg vinder 13 KL-konferencer

0
SHARE

Børne & Unge Topmøde 2015 i AKKCKommunernes Landsforening placerer igen sine 10 store fagkonferencer som Børne Topmøde og Social Temamøde i perioden 2016-2018 i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC).

Også de tre politiske topmøder, der afvikles i samme periode, har AKKC vundet i udbudsrunden. Værdien af KL mødeturisterne er 96 millioner kroner for Aalborg og Nordjylland.

”Der var hård kamp mellem fire større byer i Danmark om at få de store 2-dages konferencer med op til 1.800 deltagere.  Så vi taler om en meget stor mødekunde, der sendte deres konferencer og politiske topmøder i udbud i december og valgte igen at pege på Aalborg”, siger direktør Ernst Trillingsgaard fra AKKC.

”At få en omsætning på knap 100 millioner kroner er afgørende for f.eks. hotelbelægningen og transportsektoren ikke mindst fly- og taxabranchen er begejstret. For Aalborg som by er KL’s konferencer meget væsentlige. Det betyder noget, når i alt 18.200 mødegæster kommer til byen og forhåbentligt tager hjem med en god oplevelse”, siger Ernst Trillingsgaard.

Aalborg Kommune der ejer bygningerne har sammen med AKKC de seneste fem år investeret tæt på 85 millioner kroner på at forny mødefaciliteterne og udbygge de tekniske installationer, så AKKC fremstår som et spændende alternativt mødested, der har over 40 mødelokaler fra småt til kæmpe.