Home Nyheder Aalborg-borgmester ønsker Ryanair-forbud

Aalborg-borgmester ønsker Ryanair-forbud

1
SHARE

Aalborg Kommunes 18.000 ansatte kommer efter alt at dømme ikke til at flyve med Ryanair i arbejdstiden, skriver DR Nordjylland..

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen og 1. viceborgmester Daniel Nyboe Andersen ønsker at forhindre, at kommunen støtter det irske lavprisselskab: ”Som stor indkøber har kommunen både indflydelse og holdninger til, hvad vi køber”, siger Daniel Nyboe Andersen.

Spørgsmålet bliver aktuelt, når Ryanair til oktober får afgange til og fra Aalborg Lufthavn. Selskabet har tidligere afvist at forhandle dansk overenskomst, hvilket førte til, at Københavns Kommune i 2015 forbød sine ansatte at bruge Ryanair.

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen: ”Vi har ikke haft en formel debat om det endnu, men min indstilling er, at jeg ikke synes, vi skal benytte Ryanair. Vi kan ikke forhindre, at de kommer til at flyve fra Aalborg Lufthavn, men jeg synes ikke, vi selv skal bruge dem”.

Enhedslisten er også enige, så det ser ud til, at der er flertal for forslaget.

 

1 COMMENT

  1. Det er lidt sjovt, at kommunen samtidigt er storaktionær i Lufthavn, men på samme tid ikke vil støtte de flyselskaber som flyver dertil. Lidt sjovt vil man gerne have yderligere turister til byen…
    Mange små sjove historier i historien 🙂

Comments are closed.