Home Nyheder Ferie i Danmark hitter igen

Ferie i Danmark hitter igen

0
SHARE

Danskerne har igen fået øjnene op for at nyde deres eget sommerferieland og sommerhusudlejerne kan konstatere, at de udenlandske lejere har fået samme idé.

Der er tilsyneladende gået prestige i at holde sommerferie i Danmark, og det kan blandt andet spores i en betydelig vækst blandt de tyske turister, som ellers i en årrække har været yderst tilbageholdende.

Salgschef Niels Svendsen fra Dansommer og Novasol siger til gratisavisen Urban, at den prestige, der for ti år siden lå i at have været 14 dage på Gran Canaria i stedet for Skagen eller Blokhus i dag er lige modsat.
Dansommer og Novasol udlejer 4.000 af de 30.000 danske sommerhuse, og selskaberne havde sidste år nogensinde og udsigterne for 2007 er 10-11% højere.
Baggrunden er, at den tyske økonomi og optimisme er øget betydeligt og her er Niels Svendsen enig med Kaj Frederiksen, direktør i Sol og Strand Feriehusudlejning, som også har fremgang på markederne i Norge, Sverige og Holland
Sol og Strand, der udlejer 5.000 sommerhuse landet over understreger, at den flotte danske sommer sidste år spilller kraftigt ind, men den høje feriehuskvalitet og de mulige aktiviteter i sommerlandet betyder også meget.
Begge lægger vægt på, at sæsonen er forlænget og at feriefolket i højere grad benytter sammenhængende fridage, weekender eller højtider til en tur i sommerhuset.

Skrevet af