Home Nyheder VARIG solgt til GOL

VARIG solgt til GOL

0
SHARE


Det brasilianske lavprisselskab GOL meddelte her til morgen, at selskabet for 320 mio. USD har købt flyselskabet VRG bedre kendt under brand-navnet VARIG. Betalingen finder sted med 98 mio. mens resten af købesummen består af gældsovertagelse og nyudstedelse af aktier.

GOL har i dag en markedsandel på godt 40 % af den brasilianske flytrafik. VRG har i dag fem pct. af markedet, mens Brasiliens største flyselskab, TAM, sidder med en markedsandel på næsten 50 %.

Ifølge de nye ejere, GOL er der med antallet af de nuværende 10 Amerika- og Europadestinationer et ønske om at flyve til London, Paris, Milano og Madrid og beholde den eksisterende operation fra Frankfurt.

Den skandinaviske, finske og baltiske chef for VRG, Hans Jørgen Elnæs udtrykker stor tilfredshed med aftalen/købet. Det vides endnu ikke om VRG kommer tilbage online på København men ifølge Hans Jørgen Elnæs er det på lang sigt et klart ønske.

VRG fastholder sit brand/navn og bonusprogrammet Smiles, men selskabet får ikke længere en 1. klasse. VRG opererer en flåde på i alt 17 fly, mens GOL råder over 67 fly, alle fra Boeing.

Skrevet af