Home Nyheder CPH indrømmer sikkerhedsbrist

CPH indrømmer sikkerhedsbrist

0
SHARE

Lufthavnspolitiet i Københavns Lufthavn modtog et tip direkte fra flyets stewardesse, som opfattede de to passagerers opførsel som så besynderlig, at hun kontaktede myndighederne. Stewardessen undrede sig bl.a. over, at de to opførte sig meget nervøst, og sad og messede på deres sæder. Da de to, efter at være blevet bedt om at forlade maskinen, blev kropsvisiteret, fandt man bl.a. barberblade og en legetøjspistol på dem, og der går desuden ubekræftede forlydender om, at en foldekniv skulle være blevet konfiskeret.

Sagen er ekstra prekær, fordi der ombord på samme fly befandt sig en prominent islam-kritiker, hollænderen Ayaan Hirsi Ali. Hirsi Ali var på vej hjem fra et besøg på partiet Venstres Landsmøde, hvor hun dagen forinden havde modtaget partiets Frihedspris. Hirsi Ali har modtaget adskillige dødstrusler, og stod bl.a. sammen med den nu myrdede filminstruktør The van Gogh om produktionen af den omdiskuterede Islam-kritiske film ”Submission”. Hun var i dybeste hemmelighed blevet kørt direkte ud til flyet af PET.

Efter et døgns varetægt hos Politiet blev de to mænd løsladt igen, angiveligt fordi myndighederne ikke fandt det tilstrækkelig bevist, at de havde terror-hensigter. Hos Københavns Lufthavn beklager man episoden og tilføjer, at der efterfølgende er blevet strammet op på sikkerhedsprocedurerne.

(Berlingske Tidende d. 03.12.2005)

Skrevet af