Home Nyheder Fastholder charterbranchen som ”døende” trods fremgang

Fastholder charterbranchen som ”døende” trods fremgang

0
SHARE


De seneste års gigantoverskud i den danske charterbranche burde gøre enhver dødsdom, der gennem tiderne er afsagt over branchen af især såkaldte fremtidsforskere, til skamme. Alene sidste år havde de fire største charterselskaber herhjemme tilsammen en indtjening på omkring 250 mio. kr. før skat.

Alligevel fastholder direktøren for Institut for Fremtidsforskning, Johan Peter Paludan, dødsdommen: ” Definitionen på den klassiske charterferie er jo bundt-behandling, hvor man samler en flok feriegæster i et fly, flyver dem til en destination, læsser dem ind i en bus, laver fælles udflugter og grisefester og siden flyver dem hjem igen. Og den ferieform er jo på vej ud, hvis den da ikke er helt død” siger han.

Men det udsagn køber Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour, ikke: ” Hvis man ser på branchens resultater de seneste år, så har vi jo leveret det ene rekordår efter det andet, mens lavprisflyselskabet Sterling har tabt flere hundrede millioner. Fremtidsforskerne sagde jo ellers, at lavprisselskaberne ville blive de store vindere, fordi danskerne ville booke deres flybilletter og hoteller selv” siger han, og tilføjer, at det er ”indlysende forkert”, at charterbranchen skulle være på vej ud som ferieform: ” Jeg er træt af dødsdommene, for det er indlysende, at de ikke passer. Vi har som branche udviklet os og tilpasset vores produkter til det, kunderne efterspørger. Det gælder rejser for børnefamilier, storbyferier, golfrejser, krydstogter og andre individualiserede rejseformer” lyder kommentaren fra Star Tours salgsdirektør, ifølge Business.dk

Skrevet af