Home Nyheder England søger udsættelse af Open Skies aftale

England søger udsættelse af Open Skies aftale

0
SHARE


Engelske regeringspolitikere arbejder i disse dage aktivt for, bag, linjerne, at få en aftale i stand om en udsættelse af den Open Skies aftale, EU’s tranportkommissær, Jacques Barrot, har indgået med amerikanske forhandlere.

Aftalen står til at træde i kraft til oktober, og liberaliseringen af luftrummet over Atlanten vil blandt andet betyde, at selskaber som British Airways og Virgin Atlantic får vanskeligt ved at holde konkurrenterne fra døren på vigtige ruter ud af Heathrow Lufthavn. ¨

I London er den engelske regering derfor under massivt pres, og det er dette pres man søger at lette ved at få aftalens ikrafttræden udskudt i et år.

EU-Parlamentet vedtog forleden en resolution, som støtter Open Skies aftalen, og på et EU-ambassadørmøde i går stod det klart, at ingen andre medlemslande støtter England i bestræbelserne på at forsinke aftalen. Således udtalte både Spanien, Holland og Frankrig sig for, at aftalen skal træde i kraft til efteråret. Hvilket da også vil give lettere adgang for selskaber som KLM Air France og Iberia til at øge det transatlantiske trafikprogram betydeligt.

Fra amerikansk side stiller man sig afvisende overfor en udskydelse af aftalen. Embedsmænd i Washington taler således om forhandlingerne som et afsluttet kapitel, og siger, at aftalen skal betragtes som en pakkeløsning, hvor tidsfristerne ikke kan ændres.

Skrevet af