Home Nyheder Branson får tommelskruer på af amerikanske myndigheder

Branson får tommelskruer på af amerikanske myndigheder

0
SHARE

Lavprisselskabet Virgin America har kun udsigt til at opnå en række nødvendige tilladelser til at begynde flyvning, hvis selskabet møder en række krav fra det amerikanske Transportaltion Department. Amerikanske myndigheder afviste i december at give Branson-selskabet tilladelserne under henvisning til, at indenrigs flyselskaber i USA skal være kontrolleret af amerikanske statsborgere.

Det fik Virgin til at tilbyde myndighederne at skille sig af med den nuværende direktør, at oprette en såkaldt ”voting trust” som skal forhindre Virgin-gruppen i at øve bestemmende indflydelse, og at adskille Virgin America fra resten af Virgin-gruppen markedsføringsmæssigt og salgsmæssigt, så det er tydeligt for enhver, at der er tale om et uafhængigt flyselskab. Og på den baggrund har myndighederne i USA ladet forstå, at man vil kunne opnå de nødvendige tilladelser.

Sagen om den besværlige godkendelse af Virgin America er især interessant i England, fordi den sætter fokus på den engelske bekymring ved at tiltræde den nyligt færdigforhandlede Open Skies aftale mellem EU og USA. Her har amerikanerne nemlig foreløbig nægtet at give efter for et europæisk ønske om, at amerikanske flyselskaber kan være domineret af udenlandske ejere.

Skrevet af