Home Nyheder Retten godkender Deltas planer

Retten godkender Deltas planer

0
SHARE

Delta, er USAs tredjestørste flyselskab og det største selskab nogensinde under ‘Chapter 11’ – den amerikanske ækvivalent til betalingsstandsning.
.
Delta kommer ud af betalingsstandsningen mens den stilfærdige vækst for de amerikanske flyselskaber trues af en vigende efterspørgsel.

Flere flyselskaber – blandt andre Southwest og JetBlue Airways, har fornylig klaget over færre bookinger op til sommersæsonen.

Men Delta tror på, at selskabets vækst på det lukrative internationale marked og reducerede omkostninger vil være med til at undgå fornyet nedgang. Man forventer et overskud før skat i indeværende år på USD 816 mio. i modsætning til et underskud på USD 452 mio. i 2006.

Siden betalingsstandsningen startede i september 2005, har selskabet skåret lønomkostningerne ned med ca. USD 1 milliard, reduceret kapaciteten på det konkurrencetunge hjemmemarked til fordel for markederne i Latinamerika og Mellemøsten som led i selskabets USD 3 milliarder turnaround-plan.

Selskabet blev tvunget I betalingsstandsning af en gæld I nærheden af USD 19 milliarder, hvoraf USD 7,5 milliarder stammede fra tab i perioden 2001 til 2005 på grund af høje omkostninger i forhold til et vigende marked og lavpris-konkurrencen.

Som led i nyetableringen af Delta udbydes nye aktier på New Yorks børs den 3. maj, hvorefter de gamle aktier er værdiløse..Selskabet venter selv at nå en markedsværdi omkring USD 10 milliarder, hvilket vil gøre Delta til USA’s næststørste flyselskab kun overgået af Southwest.

Skrevet af