Home Nyheder Store tilskud til Sterling og SAS Danmark

Store tilskud til Sterling og SAS Danmark

0
SHARE

Luftfartsselskabernes indbyrdes priskrig nødvendiggør økonomiske saltvandsindsprøjtninger, og derfor får Sterling og SAS Danmark nu tilført hhv. 100 mio. kr. og 590 mio. kr. fra deres respektive ejere.
Den norske redergruppe Fred. Olsen har indskudt penge i Sterling for at bibeholde en positiv egenkapital, mens SAS-koncernen har tilført det danske datterselskab SAS Danmark millionbeløbet for at sikre en tilstrækkelig startfinansiering til året. ”Det er en intern overførsel, der teknisk hænger sammen med opdelingen af SAS pr. 1. oktober, hvor der skal være en åbningsbalance for blandt andet SAS i Danmark, ” forklarer chef for investorrelationer i SAS, Sture Stølen, som afviser at tilførslen skyldes tab i det danske datterselskab.
Kapitalindskudet til Maersk Air i december og nu Sterling har sat spekulationer i gang om, hvorvidt selskaberne klargøres til salg. Adm. direktør i Sterling, Harald Andresen, afviser, at Sterling skal sælges, men understreger, at selskabet satser på strategiske alliancer.
(Børsen, 9/2)

Skrevet af