Home Nyheder Avis: BA vil byde 1 mia. Pund for BMI

Avis: BA vil byde 1 mia. Pund for BMI

0
SHARE


Avisen The Times rapporterer i dag, AT British Airways skulle være på vej med et bud på 1 mia. Pund for flyselskabet British Midland. Ifølge avisen er et salg allerede drøftet med BMI’s stifter og hovedaktionær, Sir Michael Bishop.

Bishop, som ejer 50 % af BMI-aktierne, har tidligere nægtet, at han skulle være interesseret i et salg. Men efter indgåelsen af Open Skies aftalen mellem EU og USA er prissætningen af BMI pludselig ændret kraftigt i opadgående retning, fordi selskabet besidder en lang række start- og landingstilladelser, som fra næste forår kan benyttes til transatlantiske flyvninger. Sir Michael Bishop er 65 år, og det er den generelle forventning på de engelske finansmarkeder, at han vil sælge sine BMI-aktier i år.

Lufthansa ejer 30 % af BMI mens SAS ejer de sidste 20 %. Lufthansa har en købsoption på Bishops aktier, men det tyske selskab ventes ikke at være reelt interesserede i en overtagelse, fordi Lufthansa allerede er med i opløbet om at købe en dominerende aktiepost i Alitalia. Desuden menes Lufthansa at have et godt øje til spanske Iberia.

Såfremt BMI sælges for et beløb i størrelsesordenen 1 mia. Pund vil salget være rent guld for SAS, der med 20 % af aktierne står til at indkassere ca. 2,2 mia. kr.

Skrevet af