Home Nyheder Open Skies aftale kan forgylde SAS

Open Skies aftale kan forgylde SAS

0
SHARE


Engelske medier rapporterer samstemmende, at det engelske flyselskab British Midland (BMI) står som den store vinder efter sidste uges godkendelse af Open Skies aftalen mellem EU og USA. Aftalen, der træder i kraft ved udgangen af marts næste år, giver EU-selskaber mulighed for, frit at flyve fra ethvert EU-land til USA, og tilsvarende muligheder for amerikanske carriers.

I England har den transatlantiske trafik hidtil været forbeholdt to engelske og to amerikanske flyselskaber, nemlig British Airways og Virgin Atlatic samt American Airlines og United Airlines.

Men ifølge den engelske avis The Telegraph sidder BMI på i alt 90 start- og landingstilladelser mellem Heathrow lufthavnen og amerikanske destinationer. Og disse slots kan blive guld værd for BMI og selskabets ejere.

I ejerkredsen finder man blandt andet SAS, der sidder på 20 % af det engelske flyselskab. Lufthansa ejer 30 % – på nær én aktie – og de resterende godt 50 % ejes af selskabets stifter, Sir Michael Bishop. Bishop har mulighed for at sælge sine 50 % til Lufthansa for omkring 229 mio. GBP i løbet af i år, men ifølge engelske analytikere er det tvivlsomt, om han gør brug af tilbuddet. BMI bør prissættes væsentligt højere efter Open Skies aftalen, vurderes det på børsen i London.

Skrevet af