Home Nyheder Krydstogter i fremgang

Krydstogter i fremgang

0
SHARE

Europas største krydstogtrederi, italienske Costa, har netop offentliggjort resultaterne fra januar i år, og disse tal peger på, at krydstogtbranchen er i fremgang. Costas bookinger steg i januar 19 pct. og det månedlige salg steg 12 pct. i forhold til januar i fjor.
Krydstogtkøbenhavns forventninger, som også netop er blevet offentliggjort, peger i samme retning. Man regner nemlig med, at antallet af krydstogtskibe på besøg vil fordobles og overstige 500 årligt. »Begge tal fortæller om en accelererende udvikling i en del af feriemarkedet, som i forvejen er det hastigst voksende,« siger Harald Rytz, direktør for Scandinavian Cruise Center. »Og det er ikke kun Caribien-krydstogter til 750 kr. i døgnet med alle måltider inkluderet, vi sælger mange af. Der er flere og flere som vælger de lange, de mere eksotiske og dyrere krydstogter.«  
Den stigende efterspørgsel har dog ikke fået priserne til at ryge i vejret, fordi tonnagen af nye krydstogtskibe er øget tilsvarende.
Som følge af væksten i krydstogtturismen vil Københavns Havn investere et trecifret millionbeløb i en ny terminal til krydstogtskibene. Planerne for den første del af projektet er netop iværksat, og de indebærer skabelsen af 400-500 meter ny kajplads i Nordhavnen.
(Berlingske Tidende,12/2 & Børsen 13/2)

Skrevet af