Home Nyheder Tilfredshed med Trafikudvalget

Tilfredshed med Trafikudvalget

0
SHARE

Politikerne vil have vandtætte skotter mellem offentlige driftsgarantier og tilskud på den ene side, og de indtil nu konkurrenceforvridende tilbud til udenlandske flyselskaber på den anden.

Samtidig skal der sættes en stopper for de tilfælde, hvor en lufthavn ikke kan overleve som følge af alt for få passagerer og tilskuddene derfor bliver store.

”Jeg er tilfreds med at Trafikudvalget går ind og ser på forholdene i forbindelse med den kommende lovgivning, der nu er til høring. Det kan ikke nytte, at en kommunal garanti skal være årsag til skævheder i konkurrencen, når der skal forhandles med flyselskaber”, siger Ole Påske, Århus Lufthavn, til Stand By.

Peter Bay, fra den kommunale Esbjerg Lufthavn siger: ”Lad os få den sag afklaret problemerne én gang for alle. Vi kører med kommunalt tilskud. Det får vi, fordi Esbjerg har offshore virksomhed, der giver så mange indtægter, at underskuddet på fire millioner blegner ved siden af. Esbjerg Lufthavn blev skabt for skabe mere erhverv i vores region. Hvis vi ikke havde lufthavnen, havde vi sikkert heller ikke offshore.”

Skrevet af