Home Nyheder 50-året for ’The Sound of Music’

50-året for ’The Sound of Music’

0
SHARE
Marionettentheater Sound of Music.
Marionettentheater Sound of Music.

I år er det 50 år siden, filmen havde premiere, og det fejres overalt i Salzburg. Store dele af filmen er optaget i byen, og man kan stadig besøge locations, hvor optagelserne fandt sted.

En særlig udstilling stiller skarpt på virkeligheden op til udbruddet af anden verdenskrig, hvor orlogskaptajn Georg Ritter von Trapp måtte forlade Østrig. I samme øjeblik, von Trapp–familien var ude af landet, blev dens villa overtaget af SS–Reichsführer Heinrich Himmler, og i dag fungerer Villa Trapp som hotel, hvor besøgende kan bevæge sig rundt i de autentiske rammer.

Udstillingen behandler filmens centrale temaer og gør rede for, hvad der er fakta, og hvad der er fiktion. Via selve udstillingen samt filmen ’The True Story’ bliver man klogere på von Trapp–familiens liv. Mere på www.villa-trapp.com

The Sound of Music er et af Salzburgs trækplastre, og en undersøgelse har vist, at hele 70% af de amerikanere, der gæster Salzburg, primært lokkes af tilknytning til den berømte musical. I friluftsteatret Felsenreitschule, der ligger midt i Salzburg, er der 17. oktober galla–forestilling.