Home Nyheder 50 års fødselsdag

50 års fødselsdag

0
SHARE
Per Knudsen.
Per Knudsen.

Per Knudsen, Greve, adm. direktør i Thomas Cook Airlines Scandinavia, fylder 50 år den 20. marts.

Efter endt uddannelse i hjemlige Nørresundby Bank, gik turen i 1987 til et job som børsmægler i København. Fem år senere åbnede døren sig til rejsebranchen i form af stillingen som finanschef i Spies-koncernen, herunder flyselskabet Conair of Scandinavia, der midt i tresserne blev etableret af Simon Spies. I 1994 blev Conair sammenlagt med SAS’ Scanair og omdøbt til Premiair – Nordens største charterflyselskab. I dag – efter flere navneskift undervejs – hedder selskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia.

I 1996 blev Per Knudsen tilknyttet SLG (Scandinavian Leisure Group), som var moderselskab for en række af Nordens største rejsearrangører og for flyselskabet. Ejerforholdet var engelsk og den unge finansmand arbejdede både i Norden og i tæt samarbejde med Airtours hovedkvarter i Manchester.

I 2003 afsluttede Per Knudsen en Executive MBA og stod frem til 2013 bl.a. for udviklingen af strategi og forretningsmodel for Thomas Cook Northern Europe. Koncernen er i dag Nordens største rejsearrangør og ejer ud over flyselskabet brands som bl.a. Ving i Norge og Sverige, Tjäereborg i Finland og danske Spies.

De seneste tre år har Per Knudsen siddet i koncernens ledelse og har fra både København og Stockholm styret selskabets økonomi og finanser som Group CFO. Her har han tre år i rad kunnet glæde sig over rekordoverskud, så der i 2014/2015 stod 1.234 millioner svenske kroner på bundlinjen.

Den 1. marts i år tiltrådte Per Knudsen posten som adm. direktør for Thomas Cook Airlines Scandinavia, der har hovedkvarter i Dragør og tæller ca. 1.100 ansatte i Norden og Spanien. I modsætning til mange andre flyselskaber, har det dansk registrerede selskab gennem mange år også givet overskud. 2014/2015 blev det til 165 millioner danske kroner.

En stor del af fritiden bruger Per Knudsen og hustruen, Tina, på at transportere heste for deres to rideglade døtre på 18 og 13 år – i en ledig stund spilles der med svingende held golf.