Home Nyheder 5.043 til Limfjordsfortællinger i år

5.043 til Limfjordsfortællinger i år

0
SHARE

Det gjorde hun, da Netværk Limfjorden holdt evalueringsmøde sammen med Limfjordsfortællerne på Hotel

Nørre Vinkel i Lemvig, og da der stadig er efterårsferieugen tilbage, er der samtidig udsigt til, at besøgsrekorden fra 2009 bliver slået i år.

 

I efterårsferien er der 30 Limfjordsfortællinger at vælge imellem inden for de fem temaer: Limfjordens natur, Limfjordens historie, Den maritime Limfjord, Håndværk, industri og energi samt Limfjordens fristelser. Og fortællingerne spænder vidt: fra de 55 mio. år gamle fossiler på Nordmors og Fur over historien om de indremissionske fiskere i forrige århundrede på Gjøl og en tur i I. P. Jacobsens fodspor i Thisted til det energirigtige rådhus i Skive.

 

Limfjordsfortællingerne gennemføres for sjette sæson i træk, og blandt de i alt 34 fortællinger, som fandt sted hver uge i løbet af sommerperioden, var ”topscoreren” igen i år Limfjordsmuseets guidede sejlture på Frederik VII’s Kanal i Løgstør. Men ikke alene er disse sejlture den Limfjordsfortælling, der samler flest gæster – der har i år oven i købet været en stigning i antallet af deltagere på hele 25% i forhold til 2009.

 

Andenpladsen indehaves ligesom i 2009 af fortællingen ”Smag på Limfjordslandet” om bl.a. økologisk andeproduktion på Landting Hovedgård ved Vinderup. På tredjepladsen kom en af de nye fortællinger i 2010, nemlig besøget på Thise Mejeri. På de næste pladser følger besøget på Thisted Bryghus, Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi i Sydthy, Aabybro Mejeri, Nationalpark Thy, Venø Kirke, Klosterheden og Fur Museum.

Skrevet af Flemming Juul