Home Nyheder FlyNordic lukker København-Tallinn

FlyNordic lukker København-Tallinn

0
SHARE

Det Finnair-ejede lavprisselskab FlyNordic lukker sin rute mellem København og Tallinn. Det sker fra januar måned, sådan at sidste flyvning fra København mod den estiske hovedstad bliver fredag den 6. januar 2006.

FlyNordic åbnede ruten i slutningen af marts måned i år, og ifølge flyselskabets danske country manager, Henrik Møller, har det været et langt sejt træk, at forsøge at gøre ruten rentabel: ”Vi beklager, at det ikke lykkedes, men vi synes at nu har ruten haft den fornødne tid til at bevise sin levedygtighed. Og som vilkårene er i skandinavisk luftfart er vi nødt til at sikre, at enhver rute drives rentabelt” siger Møller til Stand By. Han tilføjer, at der i løbet af få dage vil gå direkte besked til de rejsebureauer, der i dag er aftaler med på ruten.

FlyNordic startede lavprisruten til Estland i direkte konkurrence med det delvist SAS-ejede Estonian Air, og dette selskab svarede omgående på udfordringen med at annoncere særligt lave kampagnepriser på netop de ugedage, hvor FlyNordic fløj på ruten.

Det Finnair-ejede lavprisselskab overvejer nu andre rutetilbud ud af København, men der er indtil videre ikke afklaret, hvor disse i givet fald kommer til at gå hen. Indtil videre flyttes flykapaciteten derfor til Sverige, hvor selskabet vil øge på bl.a. Umeå. Lavprisselskabets forbindelse mellem København og Stockholm fortsættes uændret, og har ifølge Henrik Møller, en belægningsprocent ”som er helt i top”. Også på ruten mellem Stockholm og Tallinn fortsætter FlyNordic, dog med reduceret program i perioden januar til april, hvor der mindskes til to ugentlige afgange mod i dag fire.

Skrevet af