Home Nyheder SAS-ledelse uskadt efter havari

SAS-ledelse uskadt efter havari

0
SHARE


En helikopter fra Air Greenland havarerede i sidste uge med 24 passagerer ombord, herunder syv personer fra den danske SAS-ledelse, med adm. direktør Susanne Larsen i spidsen.

Havariet indtraf den 18. april omkring kl. 15 lokal tid, da Helikopteren, en Sikorsky S61, var ved at lægge an til landing ved Isfjorden Kangia, 50 kilometer fra Jakobshavn / Ilulissat i Nordvestgrønland. Ifølge Air Greenland skyldtes havariet formentlig motorproblemer.

Samtlige 27 passagerer slap uskadt fra den hårde landing, og blev efterfølgende evakueret i hold med en mindre helikopter, og fløjet til Hotel Arctic i Jakobshavn. Her debriefede kaptajnen passagererne, og alle fik, som en del af Air Greenlands standardberedskab, tilbudt psykologhjælp.

I en intern meddelelse til de ansatte i SAS Danmark udtaler selskabets direktør, Susanne Larsen, at ”det er klart at vi er påvirkede af havariet og den efterfølgende evakuering”. Susanne Larsen tilføjer, at helikopterens kaptajn og det grønlandske flyselskab håndterede situationen ”meget professionelt”.

S61 helikopteren var ,efter det Air Greenland selv betegner som en ”hård landing”, så beskadiget, at den ikke kunne flyve videre igen ved egen kraft. Air Greenland har derfor måttet tage den havarerede helikopter ud af drift, og omlægge sit trafikprogram.

Skrevet af