Home Nyheder CPH finder topchef i Kina

CPH finder topchef i Kina

0
SHARE

Brian Petersen, en af de mest succesfulde danske erhvervsledere i udlandet, overtager topposten i Københavns Lufthavne til sommer. Hans hovedopgave bliver inden for 10 år at øge antallet af passagerer til 30 mio. og sikre, at de flyrejsende ikke igen skal igennem voldsomme forsinkelser i sikkerhedskontrollen.
45-årige Petersen kommer fra den store amerikanske dagligvarevirksomhed Proctor & Gamble, der omsætter for næsten 400 mia. DKK om året. Han har haft ansvaret for store dele af det kinesiske marked, men har kun begrænset viden om luftfart og har stort set ikke været i Danmark de sidste 20 år. Alligevel glæder bestyrelsesformand Henrik Gürtler sig over valget og betegner det som et scoop for virksomheden.
Jobbet som lufthavnschef adskiller sig fra tilsvarende job i lignende koncerner. Personen skal have et klart fokus på bundlinjen, da den australske kapitalfond Macquarie sidder på mere end halvdelen af aktierne, men den nye adm. direktør skal også have et godt forhold til myndighederne og forstå det politiske spil.
”Det, vi er gået efter, er noget friskhed og en ny begyndelse, og det får vi med Brian. Vi har fået et gok i nøden med kvaliteten i lufthavnen, og vi står foran store udfordringer med at vokse. I den situation har vi været heldige at lande en som Brian, der kan levere det,” siger Gürtler.
(Børsen)

Skrevet af