Home Nyheder Krydstogskibe gi’r penge i kassen

Krydstogskibe gi’r penge i kassen

0
SHARE

I alt kommer der ca. 420.000 turister til eller fra København med krydstogtskib, og langt de fleste kommer i højsæsonen, der begynder i maj og slutter til september.

I år anløber 286 krydstogtskibe København, og byen er dermed ved at blive et nordeuropæisk knudepunkt for de luksuriøse skibe med de pengestærke turister.

Beregninger fra Wonderful Copenhagen viser, at turisterne lægger omkring 800 mio. kr. i år ved at benytte byens restauranter, hoteller, butikker og forlystelser. Det er især englændere og amerikanere, der besøger København fra et krydstogtskib.

Også for Københavns Havn er skibene blevet en god forretning, da de betaler afgift efter vægt, og skibene er i gennemsnit blevet mere end dobbelt så store i løbet af de seneste fem år, forklarer marketing- og forretningsudviklingschef Arnt Møller Pedersen.

I de senere år, er der også kommet flere af de såkaldte turnarounds, hvor turister sejler ud fra København med krydstogtskibe eller ender deres rejse i København, hvorefter de flyver videre.

”Skibene bliver flere i antal, og de bliver større og større. Samtidig vokser antallet af turister i ’turnarounds’, og det tilsammen betyder, at omsætningen stiger til 800 mio. kr. i år. Det er en langsigtet satsning på krydstogtskibe, der nu bærer frugt”, siger informationschef Mette Dahl-Jensen fra WoCo.

Skrevet af