Home Nyheder SAS Component solgt i dag

SAS Component solgt i dag

0
SHARE

SAS meddelte i dag ved middagstid, at koncernen har solgt to tredjedele af vedligeholdelsesvirksomheden SAS Component Group. Køberen er Singapore Technologies Engineering, og handelsprisen for aktierne er netto 750 mio. svenske kroner. Men samtidig frigør SAS store værdier, som i dag er placeret i reservedele og flykomponenter, så den totale værdi af handlen når op på 2,5 mia. svenske kroner, og den positive nettoeffekt af salget bliver omkring to mia. svenske kroner for den skandinaviske flykoncern.

Handlen er her til morgen blevet godkendt i SAS-bestyrelsen, og skal nu godkendes af myndighederne. SAS venter således, at den endelige handel kan afsluttes i starten af 2006. 

Koncernchef Jørgen Lindegaard ser handlen som en afgørende fordel for både SAS Component Group og det hidtidige moderselskab, SAS:

”Dette samarbejde er et perfekt industrielt samarbejde, og vi glæder os til at arbejde sammen med ST Aerospace som partner. Handlen giver SAS Component Group mulighed for, i fremtiden, at udvide som en del af en global markedsspiller, og dermed er det en god nyhed for både medarbejderne i virksomheden og for vores kunder”.

SAS Component Group har omkring 1.100 ansatte. Virksomheden havde i første halvår af 2005 en omsætning på 105 mio. euro og et driftsresultat (EBITDA) på 18,6 mio. euro.

I forbindelse med salget af de to tredjedele af aktierne har SAS koncernen opnået en såkaldt ‘Put-option’ på salget af den resterende tredjedel af aktierne. En ‘Put-option’ giver flykoncernen mulighed for at sælge sin resterende aktiebeholdning til en på forhånd aftalt sum indenfor tre år.

Skrevet af