Home Nyheder 300 kunder spærret ude af Rejsekortet

300 kunder spærret ude af Rejsekortet

0
SHARE

rejsekortHvis man glemmer at tjekke ud eller ind tre gange, bliver kortet totalt spærret i et år, hvilket indtil nu er overgået 300 kunder.

Christian Almer Frederiksen er en af de uheldige 300, der er blever ramt af deres forglemmelser. Nu er han blacklistet og kan tidligst få et personligt rejsekort om et år. Han synes straffen er forkert, og i stedet burde være af økonomisk art. Han finder, at en professionel virksomhed ikke bør spærre de kunder, den skal leve af, skriver dr.dk.

Glemmer man at tjekke ud, betaler man et gebyr på 50 kroner og får en advarsel, og ifølge adm. direktør for Rejsekortet, Bjørn Wahlsten, retter de fleste ind. ”Alle får to advarsler, og herefter beror det altid på en konkret vurdering, siger han.

Christian Almer Frederiksen fik advarslerne i januar, men glemte torsdag den 16. maj at tjekke ind på Københavns Hovedbanegård. Togføreren lod ham slippe med en advarsel og tjekkede ham ind på sin håndterminal. Alligevel blev advarslen registreret af rejsekortsystemet og ved ankomsten til Roskilde, kunne han ikke tjekke ud, fordi kortet var spærret.

Trods en skriftlig klage, er meddelelsen, at han ikke kan fjernes fra spærrelisten.

Thomas Boe Bramsen, markedschef for Rejsekortet: ”Når man tjekker ind, trækkes der en forudbetaling på 50 kroner. Når man tjekker ud igen, modregnes beløbet i den pris, billetten koster”.

Det er afgørende at man tjekker ud, så Rejsekortet kan se, hvor langt man har rejst. Hvis man ikke tjekker ud, trækkes man 50 kroner ligegyldigt om man rejser Østerbro-Vesterbro eller København-Aalborg.

”Vi er ikke ude efter dem, der glemmer at tjekke ud en eller to gange. Det har jeg selv glemt. Derfor advarer vi også folk gentagne gange før vi lukker et kort”, siger han.