Home Nyheder SAS aflyser 83 flyafgange

SAS aflyser 83 flyafgange

0
SHAREEfter at SAS i morges blev ramt af en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse blandt selskabets 1.600 danske kabinemedarbejdere, har selskabet nu aflyst foreløbig 83 flyafgange i dag. Ifølge flyselskabets pressechef, Jens Langergaard, kan flere aflysninger komme til, med mindre strejken ophører hurtigt.

“Der er tale om en klar overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, hvor en lille hård kerne af kabineansatte forhindrer andre i at gå på arbejde,” siger Langergaard til Børsens Nyhedstjeneste. Han håber på en afklaring af, hvorvidt strejken fortsætter, inden kl. 10 til formiddag.

SAS har bedt kabinepersonalets formand, Verner Lundtoft Jensen, om at sikre, at den ulovlige strejke bringes til ophør omgående, men der er usikkerhed om, hvorvidt Lundtoft Jensen efterkommer opfordringen. Ifølge nogle nyhedstjenester er han i lufthavnen nu, i gang med at overtale sine kolleger til at gå i arbejde. Men andre medier melder, at fagforeningsformanden slet ikke kan træffes; Han sover efter mange timers forhandlinger i Forligsinstitutionen, hedder det.

Skrevet af