Home Nyheder Opgør om kinesisk kabinepersonale

Opgør om kinesisk kabinepersonale

0
SHARE

Et opgør kan være opsejling mellem SAS og kabinepersonalet, skriver Børsen i dag. Det skyldes, at SAS-ledelsen har planer om at ansætte kinesisk arbejdskraft i kabinen på ruterne mellem København og henholdsvis Beijing og Shanghai, og et er ikke noget, som huer selskabets kabinepersonale, der frygter, at det vil lukke op for brug af billig arbejdskraft på bekostning af dansk, norsk og svensk kabinepersonale.
I alt skal 40 procent af personalet i kabinen på de to ruter bestå af kinesere, hedder det på kabineforeningens hjemmeside, og ifølge foreningens oplysninger vil kinesernes løn ligge på under 10.000 kroner om måneden. Det er langt under halvdelen af de danske lønninger.
“Vi hverken kan eller vil acceptere billigere kinesisk kabinepersonale som erstatning for danskere. Det næste bliver, at man ansætter polakker eller andre på de øvrige ruter,” udtaler foreningens formand Verner Lundtoft Jensen, som også peger på, at det er forkert at ansætte uorganiseret kinesisk arbejdskraft i en statslig virksomhed som SAS.
Hos SAS siger direktør Lars Lindgren, som er ansvarlig for de oversøiske ruter, at der ikke skal rokkes ved planerne: “vi gør det for kundernes skyld. Vi har mange kinesiske passagerer om bord, der ikke taler andet end deres eget sprog.” Han påpeger, at mange af konkurrenterne, som har kinesisk kabinepersonale om bord, har en konkurrencefordel.
(Børsen 08.12.2005)

Skrevet af