Home Nyheder SAS-kabinepersonale sender strejkevarsel

SAS-kabinepersonale sender strejkevarsel

0
SHARE


Weekendens sammenbrud i overenskomstforhandlingerne fører nu til, at kabinepersonalet i SAS sender strejkevarsel mod SAS Danmark. Ifølge CAU-formand Verner Lundtoft Jensen er parterne kaldt til orienteringsmøde hos forligsmand Asbjørn Jensen, og først efter dette møde træder strejkevarslet i kraft.

Det hurtige strejkevarsel efter sammenbruddet lørdag kommer formentlig som en reaktion på et brev fra SAS Danmarks basechef Niels Hemmingsen til de ansatte. Hemmingsen skriver blandt andet, at det”har været CAU’s politik, at den ældre del af foreningens medlemmer fik goder, som blev finansieret ved eksempelvis at sætte startlønnen ned”. Hos CAU opfatter man brevet som en provokation, og i en intern mail til medlemmerne hedder det: ” SAS kender den rette sammenhæng, og CAU må tro, at det er med fuldt overlæg, at de forsøger at spille de enkelte medlemmer ud mod hinanden”.

”Det er et helt åbenlyst forsøg på at skabe splittelse hos os, og så er vi nødt til at reagere, når de fremstiller det som om, at vi tager fra de fattige for at give til de rige” siger Verner Lundtoft Jensen. Han tilføjer, at det efter hans opfattelse er arbejdsgiverne, der ikke har ønsket at strække sig ved forhandlingerne.

Skrevet af