Home Nyheder 24 millioner passager på 10 år med EasyGo

24 millioner passager på 10 år med EasyGo

0
SHARE

Idéen bag EasyGo er, at man kan rejse gennem Europa og bruge sin sædvanlige brobizz til at betale i alle betalingsanlæg. Indtil videre samarbejder kun af nogle få, men det er planen at udvide.

Nu fylder EasyGo 10 år, men målet om at være udbredt til hele Europa er ikke nået. I dag er Skandinavien og Østrig med, men der arbejdes på at få flere lande med i samarbejdet.

Hvis man har en ØresundBizz, indgår tjenesten EasyGo Basic. Det betyder, at man kan bruge bizz’en til at betale på alle veje, broer og tunneler samt udvalgte færgeruter i Norge, Sverige, Tyskland og Danmark.

EasyGo er den første af sin slags, der går på tværs af grænser i Europa. De første planer for samarbejdet tog form i 2004, under byggeriet af Svinesundbroen mellem Sverige og Norge.  Senere gik norske Statens Vegvesen og svenske Transportstyrelsen med, sammen med danske Sund & Bælt, som står for Storebæltsbroen, samt svensk-danske Øresundsbro Konsortiet, som varetager Øresundsbron. De fire parter startede EasyGo i 2007. ASFINAG i Østrig indgik i samarbejdet i 2009.

24 millioner EasyGo-transaktioner, svarende til 700 millioner Euro, er blevet gennemført i de 10 år: ”EasyGo er et system, som gør det nemmere at rejse. Hver dag nyder kunder godt af at kunne køre gennem betalingsanlæg i Skandinavien uden at skulle standse”, siger Göran Olofsson, Øresundsbro Konsortiet.

”Vi er lige nu i dialog med flere europæiske lande om at udbygge EasyGo-servicen”, siger Mogens Hansen, finansdirektør ved Sund & Bælt Holding og formand for EasyGo’s styregruppe.