Home Nyheder 200 nye delebiler i København

200 nye delebiler i København

0
SHARE

car2go_Calgary_loca_873259yDet er Car2go, der kommer med bilerne den 17. september. Idéen er, at interesserede vælger sig en bil, der holder på en offentlig p-plads, låser sig ind, kører af sted og stiller bilen, hvor det passer.

Bilerne kan betales pr. minut eller pr. time, eller man kan betale et fast månedligt beløb. Brugere skal dog på forhånd sikre sig et abonnement til ordningen, skriver politiken.dk.

Car2go er grundlagt af Daimler, som bygger Mercedes og Smart, og det er Smart mikrobil, der er kernen i det nye delebilsprogram, som allerede kører flere steder i Europa og USA. Car2go-bilerne kan holde på offentlige p-pladser samt i parkeringshuse, og man tage den på gaden og stille den i p-huset. Man skal bare holde sig inden for car2go’s område, som er København og Amager.

Bilen findes via en app, der viser, hvor der er ledige køretøjer. Et medlemskort bruges til at komme ind i bilen. Man holder medlemskortet hen mod bilen, der selv låser op, og man finder tændingsnøglen inde i bilen. Bilen afleveres på samme måde.

Den danske location manager, Anders Kragelund, mener det er realistisk at antallet af Car2Go-biler i København vil stige til 2.000.

Car2go har eksisteret i fire år og har 11.000 biler i 26 byer verden over. Tyskland er førende når det gælder de nye delebiler. Her kæmper 150 firmaer om kunderne, og den nyeste tal siger, at der i Tyskland er i alt 757.000 brugere.