Home Nyheder 20% vækst i Cimber Sterling

20% vækst i Cimber Sterling

1
SHARE

Ifølge selskabets månedlige trafiktal steg kapaciteten – ASK – med 26%, mens trafikken målt i RPK i samme periode havde en vækst på 26%, skriver business.dk.

 

Med hensyn til selskabets egenkapacitet var væksten 41%, mens egentrafikken steg med 43% i den samme periode. Selskabets kabinefaktor voksede fra 64 til 65% i perioden. Yielden var i april 0,95 kroner, hvilket var 48% under yielden for april sidste år.

Skrevet af Flemming Juul

1 COMMENT

  1. Pudsig overskrift. På den anden side, skal man selvfølgelig forfølge de få positive ting der er at sige om månedens trafiktal. Man skal godt nok anstrenge sig i Cimbers tilfælde for at finde noget positivt. Som “kjøvenhavner” kan man ikke undgå at få et lille smil på læben, når CEO Jacob Krogsgaard betegner et fald i yielden på hele 48% i forhold til sidste år på samme tid, som et “svagt fald”. Det er da en jysk underdrivelse af dimensioner. Man forærer med andre ord billetterne væk, mod at få en moderat vækst i pax. antal på 20%. En rullende loadfactor på 65% er ganske enkelt også for lidt, hvis man som lavprisselskab fremadrettet ønsker at tjene penge. Det skal blive interessant at se hvem der har den største pengekasse til at fortsætte dette kapløb med døden – SAS, Cimber eller Norwegian. For branchens skyld må man håbe på en konsolidering snarest – situationen som den ser ud lige nu, og i nær fremtid for flere mindre luftfartsselskaber og store for den sags skyld, er bestemt ikke opløftende, ja nærmest ude af kontrol vil nogle mene!!

Comments are closed.