Home Nyheder 20.000 ureglementerede SAS-flyvninger er acceptable

20.000 ureglementerede SAS-flyvninger er acceptable

1
SHARE

Siden år 2000 har SAS i mindst 20.000 tilfælde sendt fly på vingerne, som ikke levede op til luftdygtighedsdirektiver, de såkaldte AD-noter. Det skriver Ingeniøren.

Ifølge magasinet har Rigsrevisionen i flere omgange dokumenteret uregelmæssighederne, senest i en rapport fra august.

 

Men øjensynligt tager transportminister Hans Christian Schmidt (V) sagen helt roligt. Det fremgår af en stribe svar om sagen til Enhedslistens Per Clausen, som har ønsket ministerens kommentar til sagen.
I de skriftlige svar bekræfter Hans Christian Schmidt, at SAS er eneste danske flyselskab, der har fløjet ulovligt i noget, der blot minder om det omfang, ligesom han skriver, "at SAS har været enig i, at flyvningerne har været ulovlige."

 

Men ifølge transportministeren har der ikke været nogen anledning til uddele straf eller bøder til SAS.
»Det har derfor været anset for mere væsentligt for flyvesikkerheden at få foretaget undersøgelser af de underliggende årsager til overskridelserne, end at gennemføre en straffesag om et forhold, hvorom der ikke har været uenighed,« mener ministeren.
Den begrundelse får ifølge Ingeniøren Per Clausen helt op i det røde felt.

 

»Det er helt fantastisk, at det eneste argument for, at overtrædelserne ikke får konsekvens for SAS, er, at myndighederne er enige med SAS. Jeg gad nok vide, hvor i samfundet i øvrigt man kan blive afsløret i at overtræde reglerne og slippe for straf med at sige: ”Ja, ja, jeg skal nok bestræbe mig på at gøre det anderledes i fremtiden,” siger han bl.a. i en kommentar til Ingeniøren.

Skrevet af Redaktionen

1 COMMENT

  1. SAS får ca. 20000 ad notes om året, og af dem er der ml. 5-6 notes om året siden 2003 der er overskredet.
    Men i diverse useriøse medier, lyder det jo bedre med 20000 end 5-6.

Comments are closed.