Home Nyheder 15% passagervækst for Norwegian

15% passagervækst for Norwegian

6
SHARE

Norwegian betjente 2.638.229 passagerer i april, hvilket er en stigning på 15% sammenlignet med samme måned sidste år. Tallene påvirkes positivt af påsketrafikken.

Der var 336.188 flere passagerer med selskabet end i samme måned 2016. RPK steg med 22% og ASK med 19%. Belægningen var på 86,6%, hvilket er 2,1 procentpoint bedre end for et år siden. Det faktum, at påsken i år var i april mod marts sidste år, påvirker tallene positivt og medfører en større stigning, end det normalt ville have været.

Norwegians flådefornyelse fortsætter i 2017. Selskabet har sat to nye Boeing 737-800 i drift denne måned. I alt får Norwegian ni Boeing 787-9 Dreamliners, 17 Boeing 737-800 og seks Boeing 737MAX i år.

6 COMMENTS

  1. Jeg forstår stadig ikke, at man ukritisk blot formidler et selskabs propaganda, uden journalistisk at forholde sig til hele sammenhængen! Der er som bekendt intet svært i at sælge mange billetter, hvis man sælger dem meget billigt. Derfor er de imponerende stigninger nødt til at ses i sammenhæng med selskabets økonomiske udvikling…. Kan man producere og sælge fornuftigt i forhold til omkostningerne? Det kan Norwegian ikke. Selskabet, der bliver stadig større har indtil videre aldrig tjent penge. Et underskud i sidste kvartal på 1,5 mia kr skal sammenlignes med øvrige selskaber, og fx Lufthansa, der i samme kvartal havde et meget beskedent overskud, men dog et overskud.
    Så kommer alle bortforklaringer om stigende brændstofpriser etc. til at lyde hule al den stund, at Lufthansa har de samme omkostninger. Ovenikøbet bruger Norwegian enhver kommerciel lejlighed til at fortælle at de har de nyeste og mest brændstofbesparende fly….. Så ligger det vel lige til højrebenet for en dygtig fagjournalist at stille spørgsmålstegn ved selskabets bortforklaringer sammenlignet med fx Lufthansa, der har markant større personaleomkostninger etc. og alligevel lander et overskud. Fortæl historien, se på tallene og undersøg hvad der ligger bag… uanset om det er det ene eller andet selskab.

    • Som forventet. En surmaget kommentar som alltid. Skal la være å si hvor jeg tror skribenten har sitt arbeid. Folk kan tenke sitt. Kritikken er det største vås. Norwegian hadde sitt beste resultat noen gang i 2016. Første kvartal er alltid dårlig, og grunnen var blant annet påsken som falt i april i år. Din historie bak tallene, er det reneste svada. Etter fremleggelsen av trafikktallene, og inntjening i april, gikk kursen på Oslo Børs opp med 10% idag. Din anti-propaganda, er et langt større problem, enn artikkelen som er god og balansert.

    • Kurs NOK 239.90 (5/5) En økning på +NOK20.50 eller +9.4% etter apriltall. Dette er da “dommen” fra fagfolk som forstår tallene svært godt. Norwegian har aldri tjent penger? Vet du ikke bedre? I så fall er det å anbefale at du overlater dette til de som faktisk kan lese tall, og finner deg noe annet å bedrive?

  2. Nå har Norwegian full frihet, og mange alternativer mht finansiering. “Sale-and-lease-back” via eget Arctic Aviation er ett alternativ. Ingen grunn til bekymring.

Comments are closed.