Home Nyheder 130.000 kr. for et UK-visum

130.000 kr. for et UK-visum

0
SHARE

Baggrunden er, at det varer utroligt længe at få indrejsetilladelse ad de normale kanaler, hvilket for eksempel har betydet, at blandt andre visumpligtige folk i showbusiness og forretningsfolk i den tunge klasse, har måttet opgive deres arrangementer og forretningsaftaler i England, fordi de ikke har nået at få visum i tide, skriver epn.dk.

 

Ifølge avisen The Guardian er det især gæster fra Pakistan, som må stå meget længe i visum-kø’en, og det har blandt andet betydet, at en kendt pakistansk rockstjerne har måttet opgive sin planlagte tur til England.

 

Men nu får de rige mulighed for at komme udenom køen – hvis de vil betale 15.000 pund – 130.000 kroner – for det. Tilbudet går ud på, at ansøgerne får besøg af en medarbejder, som sikrer udfyldelse af dokumenter, tager fingeraftryk og indhenter de nødvendige oplysninger, hvorefter sagen lynbehandles.

Men også andre kommer til at betale mere. Familier, der ønsker indrejsetilladelse til et ældre familiemedlem skal i fremtiden af med 14.400 kroner for et visum, hvilket er tre gange så meget som hidtil. Det forhøjede gebyr forklares med, at ældre mennesker koster samfundet dyrt i pleje.

 

Standardgebyret for et visum til folk, der vil slå sig ned i Storbritannien, stiger med 10% til 5.500 kroner.

Skrevet af Flemming Juul