Home Nyheder Sterling kritiserer direktørlønninger

Sterling kritiserer direktørlønninger

0
SHARE

Selvom direktøren for Sterling, islændingen Almar Örn Hilmarsson, generelt er positiv over for bonusordninger, finder han det ikke fair, at de fire direktører i Københavns Lufthavne er sikret en bonus på 75 millioner kroner, hvis Macquarie overtager lufthavnsselskabet. Direktionen lønnes for at forhindre den fri konkurrence, mener han.
“Først og fremmest er den særlige bonus ekstremt høj, dertil er lufthavnens succes skabt på en monopolsituation, så det er ikke fair,” siger Hilmarsson, som peger på, at lufthavnens kunder, Sterling, SAS og de øvrige selskaber har været med til at skabe overskuddet, der gør det muligt at trække millionerne ud til bonus.
Chefen for lufthavnens største kunde, SAS, Jørgen Lindegaard, vil ikke udtale sig. “Min mening holder jeg for mig selv,” siger han til Børsen.
Også fra politisk side er der nu fokus på den særlige bonus, og Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl, der er formand for finansudvalget, betegner Macquaries beslutning om at uddele denne bonus “mystisk” og vil derfor kræve sagen undersøgt.
(Børsen 21.11.2005)

Skrevet af