Home Nyheder Restauranter vil investere 180 mio. i rygerum

Restauranter vil investere 180 mio. i rygerum

0
SHARE

Landets restauranter, diskoteker og cafeer har planer om at investere op imod 180 millioner kroner i rygerum, rygekabiner og udendørs rygefaciliteter, før de nye rygeregler træder i kraft den 15. august.

Det viser en undersøgelse, som HORESTA har lavet blandt sine medlemmer . Undersøgelsen viser, at knapt hver tredje restaurant, café eller bar har besluttet eller overvejer at sætte penge i faciliteter, som også efter 15. august vil gøre det muligt at ryge.

Ifølge de nye rygeregler vil det kun være muligt at fortsætte med at ryge på værtshuse på under 40 kvadratmeter. Betingelsen er dog, at der ikke foregår madservering på stedet. Alle andre virksomheder i branchen skal etablere rygerum eller rygekabiner, hvis rygerne fortsat skal kunne nyde en cigaret, cigar eller pibe indendørs.

HORESTA frygter, at hovedparten af de 180 millioner kroner vil være ”penge ud ad vinduet”. ”Vi er overbeviste om, at politikerne indfører et generelt forbud, når det nuværende forlig udløber den 15. august 2010. Stort set alle vores nabolande har indført generelle rygeforbud i restaurationsbranchen, og flere af Folketingets sundhedspolitiske ordførere lægger da heller ikke skjul på, at det er den vej, det vil gå i herhjemme, siger HORESTAs formand, Jan Laursen.

Skrevet af