Home Nyheder Spanair et emne i giganternes kamp

Spanair et emne i giganternes kamp

0
SHARE

I følge analytiker Steven Brooker fra SEB Enskilda burde markedsværdien af SAS 95% andel af selskabet være 4,93 mia. kr. i modsætning til den ene milliard, som andelen er opført til i SAS’ seneste regnskab..

British Airways har åbnet debatten om en større spansk ekspansion ved at erklære sig interesseret i statsejede Iberia, som er Spanairs største konkurrent på det spanske marked.

 British Airways ejer 10% af Iberia og undersøger sammen med kapitalfonde mulighederne for at overtage hele selskabet. Men samme interesse har Lufthansa.

Giganternes kamp om spansk fodfæste handler i høj grad om at få de attraktive start- og landingstilladelser i Madrid, som anses for at være fremtidens trafikknudepunkt for Europas adgang til Latinamerika.

“Hvis British Airways køber Iberia, ændrer det ikke vores syn på Spanair. Men generelt kan jeg sige, at vi ser meget positivt på den konsolideringsfase, der udspiller sig i europæisk luftfart efter Open Skies. Kapitalfondene kommer også på banen, og det får værdier frem i lyset,” siger IR-chef i SAS Sture Stolen til dagbladet Børsen.

Skrevet af