Home Nyheder 100.000 flere tyske overnatninger i danske feriehuse

100.000 flere tyske overnatninger i danske feriehuse

0
SHARE

Sommerhus-Løkken.jpgI juli var der fremgang på 100.000 tyske overnatninger i forhold til juli 2012, og det gode danske sommervejr giver forventning om yderligere fremgang i 2014, melder Feriehusudlejernes Brancheforening.

Der var i alt 1,6 millioner tyske overnatninger i danske feriehuse i juli i år mod 1,5 millioner året før, en stigning på 7%. Der var også fremgang for svenske og norske feriehusgæster i Danmark med henholdsvis 13% og 5% sammenlignet med juli 2012, oplyser brancheforeningen.

Derimod faldt danske feriehusovernatninger i juli en procent svarende til 20.000 færre danske overnatninger i forhold til juli året før, viser tal fra Danmarks Statistik.

Det gode sommervejr var med til at rette op på et sløjt 1. halvår i 2013, men det får først og fremmest en positiv effekt for 2014, mener foreningen.

”Det gode sommervejr kan allerede mærkes på forhåndsreserveringerne, og det vil smitte positivt af på næste års feriehusudlejning”, siger Carlos Villaro Lassen, direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening.

Brancheforeningen forventer dog ikke, at den gode sommer skaber rekorder, når man ser på hele 2013.

”Sidste år havde vi 15,7 millioner overnatninger i lejede feriehuse, og vi skal være glade, hvis vi holder niveauet i år. Vi har haft tilbagegang i årets første seks måneder og bookingerne for resten af 2013 er bagud sammenlignet med sidste år,” siger Carlos Villaro Lassen.

Brancheforeningen skønner, at en kombination af bedre skattevilkår og mange sommerhuse til salg har øget antallet af feriehuse til udlejning med op mod 3.000 de seneste tre år.

”Kapaciteten er steget, og dermed kan den enkelte husejer, der har sit hus til udlejning, risikere en nedgang i udlejningen, fordi kunderne har fået flere huse at vælge imellem,” siger Carlos Villaro Lassen.