Home Nyheder Norske myndigheder: SAS sparer på sikkerheden

Norske myndigheder: SAS sparer på sikkerheden

0
SHARE

SAS har efter overtagelsen af Braathen fortaget ændringer i sikkerhedsprocedurerne for at spare, fastslår en rapport fra de norske myndigheder.
Hertil siger SAS, at både SAS og SAS Braathen er underlagt myndighederne kontrol og at alle procedurer og servicecheck er godkendt af de relevante myndigheder i Norge.
Blandt andet har SAS aflyst teknikerkontrollen med flyene mellem midnat og klokken syv om morgenen, hvor Braathen havde special teams af teknikere klar i alle større lufthavne. Det medfører i dag, at man har dårligere tid til at finde fejl, som ikke rapporteres gennem menneskelig kontakt, siges det i rapporten.
Samtidig er den direkte kontakt mellem besætningerne på flyene og teknikerne afbrudt. Tidligere var der en direkte kontakt, også når flyene var i luften, så teknikerne kunne forberede sig på check, når flyet var landet.
I dag er der kun kontakt mellem de to led i minutterne efter landingen, hvilket ifølge rapporten ”giver mindre tid til fejlsøgning og dermed kan blive en stressfaktor”.
Også vedligeholdelses-intervallet for flyflådens Boeing 737-705 er øget fra 18 til 24 måneder.
(Jyllands-Posten 28.12.05)

Skrevet af