Winemakers Dinner på jysk vingård

Vinbonden Hans Jørgen Madsen på Glenholm Vingård ved Løgstør har Danmarkspremiere når han i november arrangerer en fem-retters Winemakers Dinner på vingården.

Det er en unik vin- og madoplevelse, der er i vente, når han præsenterer det færdige resultat af de forgangne 20 års arbejde i de nordjyske vinmarker.

Med årene er hele familien engageret i vinproduktionen og driften på Glenholm Vingård. Det er en drøm, der går i opfyldelse, og en ambition, som bliver realiseret med Winemakers Dinner.

”Det er det ultimative, som vi har stræbt efter gennem alle årene. Dansk vinproduktion skriver hermed historie, fordi det mig bekendt er første gang i Danmark, at man kan nyde en fem-retters middag, hvor man til alle retter får serveret syv forskellige af vingårdens egne vine på selve vingården. Det bliver simpelthen ikke mere autentisk”, siger Hans Jørgen Madsen.

Winemakers Dinner starter med husets cocktail – ’shaken, not stirred’, mens middagen er sammensat af himmerlandske råvarer såsom hummer og muslinger fra Limfjorden, Anguskød fra Livø og økologiske oste fra Thise Mejeri. Vinene spænder fra den mousserende Fringilla over de hvide og røde Buteo til dessertvinen Limosa. Måltidet sluttes med kaffe akkompagneret af vingårdens nyskabelse, den fadlagrede druebrændevin Aquila.

Arrangementet finder sted første gang 9. og 10. november med plads til 20 personer ad gangen.