Home Nyheder Voldsom vækst i Cubas turisme

Voldsom vækst i Cubas turisme

1
SHARE

havannaCubas turisme vokser fortsat med eksplosionsagtig hast. Fremgangen i 2015 lød på 17%, men regeringens forventninger til 2016 er ’nede’ på 6%.

Efter at have modtaget 3,5 millioner gæster i 2015, blev der sat månedsrekord i januar 2016 og det stigende antal besøgende har strakt landets kapacitet til det yderste. Det sætter spørgsmål ved muligheden for at skaffe plads, når flytrafikken fra USA starter i år.

Regeringen øger hotelkapaciteten i hovedstaden Havanna og strand-resortet Varadero, som er de to områder, der er under størst pres, oplyser Dalila Gonzalez, vicedirektør for marketing i Turistministeriet.

Cuba forventer 200.000 flere besøgende i 2016 end de 3,5 millioner i 2015, hvilket svarer til en vækst på knap 6%, men januar satte månedsrekord med 417.764 besøgende – en vækst på 12,7% – altså langt over det forventede.

Der er betydelig byggeaktivitet i både Havanna og Varadero, hvor fire- og femstjernede hoteller skyder op, men der vil gå måneder og år før de er i stand til at leve op til de stærkt stigende turisttal, som allerede sidste år gav belægningsprocenter på over 80.

 

1 COMMENT

  1. Hvis man skal opleve det ægte Cuba, så er det nu man skal gøre det, og så langt væk fra Varadero som muligt ( minder efterhånden om Mallorca )

    Det er ude på landet, hvor der stadig køres med heste- og oksekære, det er virkeligheden for de fleste cubaner.

    God fornøjelse, man vil ikke fortryde det

Comments are closed.