Home Nyheder Voldsom priskrig blandt flyselskaber

Voldsom priskrig blandt flyselskaber

1
SHARE

Opgørelserne af cabin factor i februar viser, at både SAS og Cimber Sterling har fløjet med gennemsnitligt 35% ledige pladser, mens Norwegian har klaret sig lidt bedre med 25% ledige flysæder, skriver epn.dk.

Jacob Krogsgaard, adm. direktør i Cimber Sterling, fastslår, at det ikke er en succesfaktor at fylde flyene, hvis flygæsterne ikke vil betale for billetterne og han understreger, at det ikke er lønsomt at sælge til kostpris. Her tænker han især på erhvervskunderne, som efterspørger mange daglige flyvninger.

Jacob Pedersen, senioranalytiker hos Sydbank, gør opmærksom på de forskellige måder, de tre selskaber på indenrigstrafikken angriber markedet, hvor Cimber prøver at vokse sig ud af krisen, prøver SAS at krympe sig ud, mens Norwegian tilsyneladende henter markedsandele med fortjeneste.

Der er overkapacitet på markedet, så det er spændende, hvor Norwegian vil indsætte de fem nye fly, selskabet skal modtage den kommende måned. Hvis de sættes ind i København, mener Jacob Krogsgaard, det kan påvirke Cimber Sterling, mens Jacob Pedersen mener, at en yderligere Norwegian-kapacitet i Danmark vil ramme både SAS og Cimber Sterling hårdt.

Skrevet af Flemming Juul

1 COMMENT

  1. Det pudsigt at iagttage forskellen på hvordan “gamle” firmaer reagerer på krisetider – altid ved nedskæringer. Jeg har engang læst, at definitionen på idioti er at blive ved med at gøre det samme og forvente forskellige resultater. Man kan som virksomhed ikke alene spare sig ud af en krise. Der skal også nytænkes, differentieres og vokses.

Comments are closed.