Home Nyheder Virtuelt designmuseum i Sverige

Virtuelt designmuseum i Sverige

0
SHARE

Den første udstilling, ’Live from Sweden’, giver indblik i svensk livsstil og de designgenstande, som svenskerne omgiver sig med.

I Sverige ses design som et redskab til at løse problemer på uventede måder og udfordre status quo for at skabe et bedre liv for alle (f.eks. IKEA).

Det nye designmuseum er ikke et typisk museum. Der er ingen fysiske genstande, for det er udelukkende et virtuelt museum med formålet at gøre svensk design tilgængeligt og synligt for folk fra alle verdenshjørner.

Museet er på www.swedishdesignmuseum.com, og første udstilling ’Live from Sweden’ viser otte unikke designobjekter. De bliver vist gennem live streaming og video og giver besøgende mulighed for at få et glimt af det svenske dagligliv og de designgenstande, svenskerne omgiver sig med.

“Design er vigtigt for vores internationale turister og noget, de er nysgerrige efter i forhold til vores land. Formålet med designmuseum er at udstille designobjekter, der har et dybere formål end blot et godt udseende. Udstillingen ’Live from Sweden’ lader besøgende få et glimt af svenske designobjekter, hvor de bliver brugt af almindelige mennesker i deres hverdag”, siger Jennie Skogsborn Missuna, CXO i Visit Sweden.

Det svenske designmuseum er skabt af Visit Sweden som en del af organisationens designprogram. Nye udstillinger vil løbende blive skabt i samarbejde med designeksperter og kuratorer.

Bagage-drop på p-pladsen vandt designpris

Fortsat turismevækst i Sverige

Fritidshuse er fyldt med designermøbler

LEAVE A REPLY

sixteen + 19 =