Home Nyheder Vinsmagning i Thailand

Vinsmagning i Thailand

3
SHARE

Og nu er der mulighed for at kombinere sin Thailand-rejse med at besøge nogle vingårde.

 

Thailands vineksport vokser hastigt og dyrkningen sker især lige rundt om Bangkok, Hua Hin og Khao Yai. Druerne som trives bedst i Thailand er.Shiraz, Tempranillo, Chenin Blanc og Colombard, men der findes også andre sorter. Siam Winery er en af Thailands største vinproducenter med vingårde rundt om Bangkok og Hua Hin samt i det nordøstlige Thailand. Siam Winery producerer blandt andet Thailands storsælger Monsoon Valley, som har vundet flere europæiske priser som den bedste vin. 

 

Siam Winery arrangerer vinsmagning og guidede ture på alle sine vingårde, og den relativt nyåbnede vingård i Hua Hin er blevet meget populær. Hua Hin Hills tilbyder sine besøgende elefantridning rundt på vingården, vinsmagning af hele sortimentet inklusive Monsoon Valley-vinene.

Skrevet af Flemming Juul

3 COMMENTS

  1. Man kunne få den kætterske tanke, at der måske var en grund til at thailandsk vin ikke har været et hit nogen steder. Nyheden minder mig om James Bond-filmen Manden med den Gyldne Pistol, hvor James får serveret en mousserende thailandsk vin med navnet Phu-yuck (fonetisk oversat: “pølle-føj”). Skål!

  2. Hvor Ulriks kommentar maaske ville have vaeret relevant for 10 aar siden saa er Thai vine i dag absolut drikkelige og interessante. Ydover Siam winery er der PB Valley (Khao Yai), Shala One, GranMonte (Kao Yai) and Chateau de Brumes. Samlet produceres der over 1 mil flasker vin som er gode baade i hvid, rose og roede vine. Vi har haft blind smagning sammen med Australske vine af samme type og Thai vine kom flot igennem. Interessant nok har de franske raadgivere laert en masse i Thailand om vin dyrkning i varmere klima som jo langsomt bliver en realitet i Frankrig pga global warming.

Comments are closed.