Home Nyheder Verdensudstilling i Zaragoza

Verdensudstilling i Zaragoza

0
SHARE

Temaet for udstillingen er vand og bæredygtig udvikling og verdensudstillingen foregår på et 120 hektar stort anlæg ved Ebro floden, hvor man ud over pavilloner fra de forskellige lande og regioner i Spanien også kan finde for eksempel Pavillon-broen af den irakiske arkitekt Zaha Hadid, som i Danmark er kendt for tilbygningen på Ordrupgaard. Den vil fungere som en af hovedindgangene til EXPOen i Zaragoza og vil blive et af varemærkerne for EXPO2008.

Vandtårnet vil også blive en af landemærkerne for EXPO2008 og tårnet vil gennem hele perioden vise udstillingen ’Vand for Livet’. Det 73 meter høje glastårn skal fungere som udsigtstårn, hvor man fra den 720m² store bar kan se ud over EXPOen og Zaragoza. Indenfor i tårnet er en 23 meter høj skulptur ’Splash’, som repræsenterer livets ankomst til jorden.

EXPO2008 i Zaragoza vil også kunne præsentere Europas største ferskvands akvarium. De 60 akvarier og terrarier vil indeholde ikke mindre end 5000 dyrearter og vil give den besøgende mulighed for en fantastisk rejse. Akvariet skal fungere som en hyldest til floder og vil vise fem geografiske regioners karakteristika; Nilen, Mekong, Amazon, Murray-Darling og Ebro, samt en verdensflod.

Allerede inden EXPO2008 skydes i gang er alle sæsonkort solgt, ligesom de 85.000 tre-dages kort er ved at være udsolgt. Det betyder et besøgstal på mindst 1.5 millioner. Alt i alt regner man med mere end 5.5 millioner besøgende, deriblandt sikkert en del danskere eftersom en af sponsorerne er pumpevirksomheden Grundfos, der har sin egen pavillon.

Skrevet af web-redaktionen