Home Nyheder Verdensklasse museum åbner i Blåvand

Verdensklasse museum åbner i Blåvand

0
SHARE

Museet Tirpitz i Blåvand, som er tegnet af Bjarke Ingels Group, indvies officielt den 29. juni. Museet er på forhånd udråbt som arkitektur i verdensklasse og er på CNNs liste over de 13 mest imødesete byggerier i 2017 – på verdensplan.

Tirpitz er på spektakulær vis bygget ind i det karakteristiske vestjyske klitlandskab og rummer udstillinger om 2. Verdenskrig, rav og 20.000 års historie på den jyske vestkyst.

En af Atlantvoldens største kanonstillinger skulle have ligget ved Blåvand, men 2. Verdenskrig sluttede før bunkeren var færdig. Ruinen har de seneste årtier været et velbesøgt museum og forbindes nu til et nyt museumskompleks med fire store gallerier med hver sin udstilling.

Den nye bygning er bygget ind i klitlandskabet bag Tirpitz-bunkeren. Museets svævende betontage er beplantet med marehalm, så bygningen fremstår som en harmonisk del af klitlandskabet.

Tirpitz er opført i stål, glas og beton. Stål i sort og guld som rav – og beton, som er støbt på stedet akkurat som betonen til den gamle kanonbunker, der står som et monument over stedets særlige historie.

Museet rummer tre forskellige permanente udstillinger plus en særudstilling:

Ud over kronprins Frederik deltager kulturminister Mette Bock ved indvielsen, sammen med repræsentanter fra fonde, arkitekter og udstillingsdesignere: Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, formand for A.P. Møller Fonden, Henrik Lehmann, direktør i Nordea-fonden, Frank Rechendorff Møller, direktør i Augustinus Fonden, Bjarke Ingels, arkitekt BIG og Erik Bärr, udstillingsarkitekt Tinker Imagineers.

Tirpitz åbner for besøgende den 30. juni 2017 – dagen efter den officielle indvielse.