Home Nyheder Varmere klima styrker turisme

Varmere klima styrker turisme

0
SHARE

Det fremgår at de beregninger og pognoser, der er gennemført af genforsikringsselskabet Munich Re Group, som præenterer dem i Berlingske Business.

 

De viser, at gennemsnitstemperaturen i Skandinavien stiger 0,6 til 2,5 grader indtil 2025. I 2050 vil gennemsnitstemperaturen være øget fra 1,7 til 3,8 grader. I dag er der 1,5 grader varmere i Danmark end i 1870erne.

 

Somrene fra 2080 vil få 25% mindre nedbør. Især i Nordylland, på Fyn og Sjælland. Der bliver flere varme dage, og de kommer i en større del af året. Til gengæld vil vinterstormene være 10% kraftigere, og stormfloderne vil stige fra 70 til 180 centimer. Vinternedbøren stiger med 40%.

 

Professor Peter Höppe, direktør for Munich Res klimafdeling, mener, at Danmark er heldigt stillet og vil opnå store fordele mod få ulemper i form af vinterstorme og skybrud til gengæld for et lunere og længere forår og efterår, samt kortere og mildere vintre – på mange måder et klima som i for eksempel München i dag.

 

Det tyder på bedre betingelser især for turismen, som ventes at hente yderligere milliarder til Danmark, mener Henrik Halkier, institutleder på turismeforskningsenheden ved Aalborg Universitet. Flere kommer på storbyferie til Købehavn, udlejningen af sommerhuse bliver lettere og sæsonen for badegæsterne bliver forlænget.

 

Forbedringerne i Danmark skal ses på baggrund af, at det kan blive for varmt at holde ferie ved Middelhavet. Ud over turismen kan der opnås betydelige fordele af det varmere vejr i landbruget.

 

Skrevet af Flemming Juul